Η λάμψη στο σκούρο νυφικό: η μαγεία του εμπνευσμένου απο τα φορέματα του βόρειου σέλας

Η λάμψη στο σκούρο νυφικό: η μαγεία του εμπνευσμένου απο τα φορέματα του βόρειου σέλας

Η σχεδιάστρια Chiara Boni παρουσιάζει τη συλλογή White στο Μιλάνο: ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες υπάρχει ένα φόρεμα ικανό να λάμψει με το δικό του φως (εκτός της μεταφοράς).

Τα νυφικά είναι φτιαγμένα για να ονειρεύονται. Ανάμεσα σε ρομαντικά κεντήματα, πέπλα και πολυτελείς φούστες, τα λευκά φορέματα επιτρέπουν στον χρήστη να ζήσει ένα παραμύθι σε μια ξεχωριστή μέρα, με μοναδικές και θεαματικές δημιουργίες. Από τις 14 έως τις 17 Απριλίου 2023, όλες οι καινοτομίες στο νυφικό θα παρουσιαστούν στο Μιλάνο στην έκθεση Sì Sposaitalia Collezioni , όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και η Chiara Boni La Petite Robe . Ο Τοσκανός σχεδιαστής, πίσω από την επιτυχία των επιδείξεων μόδας της Νέας Υόρκης, παρουσιάζει τη συλλογή White  αφιερωμένη στους γάμους με μια εντυπωσιακή δημιουργία: ένα φόρεμα από καθαρό φως ικανό να λάμπει στο σκοτάδι.

Το νυφικό εμπνευσμένο από την Aurora Borealis?

Όλες οι νύφες λάμπουν με ένα ιδιαίτερο φως, αλλά αυτό δεν είναι μια μεταφορική έκφραση. Η Chiara Boni έχει μάλιστα σχεδιάσει ένα νυφικό ικανό να φωτίζεται στο σκοτάδι. Είναι ένα λευκό φόρεμα με έναν ώμο με μαζεμένο τελείωμα στη λαιμόκοψη και μια φουσκωτή, αέρινη φούστα. Το φόρεμα θα παρουσιαστεί στο Sì Sposaitalia σε μια εγκατάσταση με τίτλο « Light will dress the future », που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την interior designer Alessia Galimberti. Το φόρεμα, εμπνευσμένο από ένα βόρειο σέλας , τοποθετείται με φόντο φωτισμένα δέντρα: ένας φόρος τιμής στη δύναμη της φύσης και μια ωδή σε ένα βιώσιμο όραμα ζωής.

Πώς λειτουργεί το ύφασμα που λάμπει στο σκοτάδι?

Πώς είναι όμως δυνατή αυτή η μαγεία; Merit of the Dreamlux ύφασμα , μια πατενταρισμένη τεχνολογία που συνδυάζει το ύφασμα με την πιο προηγμένη τεχνολογία οπτικών ινών από τη φάση της ύφανσης. Στη συνέχεια, η οπτική ίνα συνδέεται με την πηγή φωτός και τροφοδοτείται από μπαταρίες ή απευθείας από την πρίζα: οι δημιουργίες, όλες Made in Italy, χρησιμοποιούνται στον τομέα της μόδας και του εσωτερικού σχεδιασμού. Το νυφικό της Chiara Boni και της Alessia Galimberti ενσαρκώνει τα ιδανικά της χάρης, της τελειότητας και της θηλυκότητας που πάντα χαρακτήριζαν τη δουλειά της Ιταλίδας σχεδιάστριας. Ολόκληρη η συλλογή νυφικών κοιτάζει στο μέλλον: από την επιλογή των υλικών (συμπεριλαμβανομένου του τζέρσεϊ) μέχρι την προσοχή στη βιωσιμότητα. Μέλλουσες νύφες, εμπνευστείτε!